Pandemia trece, burtile raman!

In casa la noi s-a declarat stare de urgenta. Cantarul pare depasit de situatie si trebuie luate masuri rapide in vederea prevenirii raspandirii noului tip de virus Putovid-100 cunoscut popular si puturonavirus. Acest tip de virus are perioada de incubare de la 5 la 20 de zile si poate afecta burtile, membrele, fundurile si gusele persoanelor de toate varstele. Categoriile cu risc ridicat de infectare sunt puturosii care stau toata ziua in fund si baga sarmale, ardei umplut, ciorba de oase, racitura, tochitura sau prajeli pe sub nas neregulat si de mai multe ori pe zi. Facebook, Netflix, HBO Go, site-urile de filme piratate si jocurile pe calculator/consola/telefon sunt mediile cele mai propice de dezvoltare si raspandire ale noului virus. Acesta, pe langa simptomele usoare precum, gafaiala dupa urcarea a 3 etaje de bloc sau aruncarea hainelor ramase mici, poate duce la cazuri de maxima severitate precum, cresterea alarmanta a glicemiei dar si cazurile extreme de depunere a grasimilor pe organele si arterele interne. In acest sens am dispus aplicarea urmatoarelor ordonante militare:

O.M. Nr. 1/04.2020 privind reglementarea alimentatiei zilnice

 • Injumatatirea ratiilor de hrana si eliminarea mezelurilor si prajelilor in prea mult ulei din obiceiurile alimentare zilnice. Derogari fac cartofii prajiti sau orice altceva merge cu mujdei de usturoi.
 • Introducerea de fructe si legume suplimentare in cosul zilnic de preparare a mancarurilor. Derogari se fac in momentele cand ai in lada doar brocoli sau ardei iute.
 • Utilizarea feliilor de paine doar in cazuri exceptionale precum prajirea acestora in vederea utilizarii lor in prepararea micului dejun.
 • Limitarea tabletelor de ciocolata sau a oricarei forme de dulce la 1 unitate in intervalul maxim de 12 ore. Derogarea de la aceasta masura poate fi folosita doar in cazul nefericirii extreme provocate de vreo infrangere la joc sau a unui film prea siropos.
 • Interzicerea rontaielilor pe timpul activitatilor pasive.
 • Se interzice sub orice forma comenzile online care contin mancaruri de tip fast food.

O.M. Nr. 2/04.2020 privind reglementarea activitatilor pasive din timpul zilei

 • Limitarea accesului la platformele de streaming online si vizionarea a maxim 2 filme pe zi. De asemenea unul dintre filme sau videoclipuri online trebuie sa faca obiectul unui documentar sau webinar in care se preda ceva util. Fac obiectul unor derogari episoadele noi aparute ale seriilor tv urmarite de mai mult timp.
 • Consumarea a nu mai mult de 2 ore in jocuri precum League Of Legends, FIFA, CS GO , Read Dead Redemption 2, Horizon: New Dawn sau God Of War. Se accepta derogari de la aceasta regula doar daca jucatorul se afla intr-o serie de victorii.
 • Verificarea feed-ului din Facebook, Instagram si Twitter odata la jumatate de ora si reducerea utilizarii lor la maxim 10 minute/sesiunea. Din categoria exceptii face parte activitatea de comunicare prin intermediul mesajelor.
 • Cresterea timpilor alocati activitatilor intelectuale precum citirea de orice tip al cartilor din biblioteca personala, scrierea de memorii in jurnale sau pe blog si discutii elaborate pe seama diverselor probleme cotidiene. Nu exista derogari.
 • Alte activitati diverse creative pentru cresterea productivitatii personale.

O.M. Nr. 3/04.2020 privind reglementarea activitatilor sportive

 • Se introduce obligatoriu perioade de cel putin 1 ora atat dimineata cat si seara in vederea inceperii exercitiilor fizice. Aceste exercitii trebuie sa contina: miscari de alergat pe loc, genoflexiuni, fandari, flotari si orice alte exercitii care duc la epuizare si eliminare a grasimilor. Nu se fac derogari.
 • Se recomanda descarcarea de aplicatii sau urmarirea de canale youtube destinate persoanelor care vor sa faca fitness.
 • Perioada de plimbat animalul de companie se limiteaza la un minim de 20 de minute de cel putin 3 ori pe zi. Derogarea de la aceasta activitate se face doar in cazul in care bate la ochi politistilor de garda din cartier si daca sunt prea multi stapani de animale in jurul tau.
 • Se introduc cel putin 30 de minute de dans la alegere. Se deroga doar in cazul in care calcati prea des partenerul de dans.
 • Se recomanda urcarea si coborarea de minim doua ori pe zi a tuturor etajelor din bloc chiar daca acesta are 10 etaje. In acest sens masura trebuia aplicata cu grija la genunchi ca acestia sa nu amorteasca si sa cobori rostogolindu-te pana jos.
 • Participarea de orice fel la activitati zilnice in casa ce implica curatenie, ordinea si sortarea hainelor spalate, curatarea diverselor aparate neglijata datorita lipsei de timp cum ar fi tigai sau cuptoare, redecorarea casei prin mutarea de mobila, udarea sau verificarea florilor dar si orice alta activitate ce implica miscarea de orice fel.
 • Se recomanda mersul pe jos in toata casa stabilind un target de 10000 de pasi zilnic. In acest sens trebuie avut grija ca mersul sa se efectueze in conditii de siguranta: fara a darama ceva, fara a te lovi de colturile mobilei si de a nu ameti invartelii din cei 4 pereti.

O.M. 4/04.2020 privind reglementarea lichidelor folosite in hidratare

 • Se introduc in consumul zilnic sucuri naturale facute din fructe proaspete.
 • Se accepta cafelele in timpul activitatilor intelectuale iar ceaiurile antioxidante pe tot parcursul zilei.
 • Devine obligatorie consumarea a cel putin 3 litri de apa pe zi, constientizand importanta hidratarii corpului in perioade cu efort fizic si psihic intens. Mentinerea unei hidratari optime ajuta la oxigenarea creierului, functionarea normala a musculaturii, functionarea optima a rinichilor si ajuta la eliminarea toxicitatii din corpul nostru.
 • Este obligatoriu consumarea apei de calitate superioara. Asadar se dispune utilizarea filtrelor de apa sau cumpararea la sticla a apelor din comert cu precizarea ca acestea sa fie de calitate superioara.

Ordonantele militare intra in vigoare de maine de la ora 7:00, dupa publicarea in monitorul oficial. #stamacasa si nu atingem 100 de kg!

(P) Se mai fac cateva precizari importante legate de folosirea apei, asadar, in completarea O.M. 4/04.2020 privind reglementarea lichidelor folosite in hidratare:

 • Se recomanda folosirea apei minerale carbogazificata Stanceni. O apa romaneasca premiata cu Gold Award la World Selection 2019. Premiul vine datorita caracteristicilor avute: nivelul ridicat de minerale si calitatea oferita de izvoarele Muntilor Calimani. Informatii pretioase se pot gasi pe site-ul celor de la RomAqua (click). Pentru a putea fi indentificata mai usor cautati urmatoarele elemente grafice:

Pozele de pe site-ul romaqua.

Acest articol contine plasare de produse. Este un advertorial iar autorul poate beneficia de avantaje sub diferite forme. Zona de incepere este marca cu (P).

Poza de inceput de pe unsplash

You might be interested in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *