Zambeste!

SMILEVineri este 1 Iunie, Ziua Copilului. Zambeste!

Eu si un bun prieten am decis sa nu mai stam degeaba si sa facem ceva bun pentru lumea asta. Asa ca ne-am pus cateva intrebari ce ne-au ajutat sa ne raspundem la dilema.

Ce ne face sa zambim cand suntem tristi?
Ce ne face sa muncim pe rupte dar totusi sa spunem ca s-a meritat?
Ce ne face sa ne unim cand ne este greu?
Ce ne face sa fim mandri de noi?
Ce ne face sa redescoperim speranta pierduta?
Ce ne face sa vrem sa traim?

Si raspunsul a venit… Un Zambet De Copil!

Zambetele copiiilor din jurul nostru sunt picaturile de fericire care indulcesc acest amar de sirop numit viata. Melancolia nu-si are rostul dar sa recunostem ca singurele motive pentru care mai radem si nu am pierdut speranta in momentele grele sunt zambetele copiiilor nostri, pentru care muncim, ne straduim, ne sacrificam si ne-am da chiar si viata pentru a-i vedea fericiti.

Ei sunt viitorul. Noi suntem prezentul. De aceea trebuie sa acceptam si sa ne asumam lupta dintre binele si raul lumii acesteia. Trebuie sa netezim gropile si sa aplanam razboaiele pentru ca ei sa poata planta fericire si pace.

Am decis sa realizam ceva mic, simbolic dar speram, cu efect benefic asupra celor implicati. Intr-o lume plina de megalomanii incercam sa aratam celorlalti ca si un lucru mic, aparent nesemnificativ face cat o mie de orase cladite intr-o zi. Imaginati-va ca timp de o zi, timp de o ora, 60 de copii vor fi fericiti. Imaginati-va ca acest moment va ramane tiparit in mintea lor pentru tot restul vietii si cand vor fi si ei ca noi or sa bucure alti cativa zeci, sute poate mii de oameni.

Un minut de fericire te poate schimba pentru o viata.

In campania sociala realizata de mine, Bogdan Menci (blogger bogdanmenci.ro) si prietenul meu, Adrian Dumitru (doctor Fetesti) vom oferi 60 de motive dulci (ciocolati) la 60 de copii de gradinita. Singurul pret pe care-l vom cere sunt zambetele lor!

La finalul zilei de 1 Iunie va fi lansat un filmulet intitulat “1 Minut de fericre”!

Pana toate acestea vor fi realizate va invitam pe toti cei carora v-a placut ideea sa ne sustineti campania. Nu cerem noi nimic ci doar vrem ca acolo unde sunteti sa oferiti si voi cateva motive de bucurii copilaresti! Abia asteptam sa ne share-uiti din experientele voastre!

Hai la joaca!

*UPDATE*

Dupa cum am promis, azi am fost la o gradinita din Fetesti unde ne asteptau putin peste 30 de suflete calde si zambitoare de copii. Sub indrumarea doamnelor educatoare ne-au oferit o zi de pus in rama. O zi pe care si eu o doresc inapoi si cred ca toti cei mari si cu griji acum o vor. Macar o zi de la gradinita unde singurele probleme erau gandurile cu ce jucarii sa ne mai jucam  si ce  dulciuri sa mancam. Am realizat filmuletul “Zambeste de 1 Iunie”, acel minut de fericire promis. Un articol cu poze si filmulete mai multe o sa postez mai tarziu. Pana atunci  Enjoy the ChildrenJoy:

4 Comments

  1. Savulescu Adriana June 1, 2012
  2. Papureanu Iuliana June 5, 2012
  3. Mioara Caras June 9, 2012
  4. Mircea Sima June 10, 2012
  5. Pingback: Mugure de primavara | bogdanmenci.ro March 27, 2014

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.