World Cup

Aroganta si fumurile europene au fost maturate de entuziasmul si visele sud americane de a juca o finala internationala dupa atata timp. Dupa o dominare clara a Spaniei si Italiei la ultimele campionate mondiale, fotbalul cu soare si mult zambet in joc trebuia sa renasca, macar la el acasa.

Desi mi-ar place sa vad Olanda in finala de dragul lui Robben, parca as fi mai impacat cu mine insumi sa-l vad pe Pele cum inmana trofeul “nepotilor” sai. Ce mai, trebuie sa recunosc nu tin cu ai “nostri”! Pentru ca nici ei nu tin cu noi!

Am fost tare bucuros ca Anglia nu s-a calificat, sa vada si ei cum e sa nu te vrea nimeni! La italieni…. pai astia joaca cu o echipa ce abia isi cara echipamentul! Cu spaniolii nu am nimic, dar dupa ce monopolizase turneele finale parca trebuia sa le dea si cineva peste nas! Ma oftic pe Franta, la cata ura au ei pe altii, mai ales pe “bronzati”, ma mir ca nu I-a faultat nimeni inafara terenului! Rusia are o sansa sa iasa din grupe daca Putin vrea sa aibe iesire si la Marea Mediteraneana si sa le aplice Algerienilor tactica Crimeei.

Una peste alta avem ca siguri, o portocala mecanica, un cocos galic si cateva panzere nemtesti gata sa colonizeze iar continentele trecute de Ecuator. Pacat ca amazonienii trebuie sa se macelareasca unii pe altii in optimi.

Hai Romania!

PS: Stiu ca e un post mai de om rau, dar ca fan al fotbalului trebuie sa recunosc ca e singurul turneu la care mi-a facut placere sa ma uit la jocul prestat de echipe. Un joc in viteza si neprevazator, ceva spectaculos in comparatie cu ce s-a intamplat in calificari.

PS2: Circ sa fie! Ca droguri aduc mexicanii!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.