Transcendence

Transcendence. Filmul este plin de vedete, Morgan Freeman, Johny Deep, Rebecca Hall si chiar Cillian Murphy. Plin de vedete dar nu si de actiune. Aceasta incepand tarziu rau de tot, abia la finalul filmului. Acum nu-mi pot da seama daca a vrut sa fie de suspans sau de dragoste sau de actiune… A avut de toate dar in doze foarte diluate. Sa va dau un exemplu, luati o jumate de vodka si o diluati in doi litri de apa. Exact asta face filmul asta, iti prelungeste preludiul de iti pierzi chieful exact atunci cand vrea sa treaca la actiune.

Pe scurt, Will (Johny Deep) este un tip de stiinta care moare si este uploadat intr-un supercalulator. Doar ca devine prea puternic iar toti ceilalti, chiar si iubita sa il viruseaza distrugand toate retelele informatice din lume. The end. Da, atat este filmul, daca nu va vine sa credeti duceti-va si-l vedeti!

Filmul e fain ca idee si chiar prezinta unele subiecte moderne, cum ar fi creearea inteligentei artificiale, controlul total asupra lumii si folosirea nanotehnologiilor in reconstructia tesuturilor umane. Ca fizician pot spune ca fimul asta este un ditamai sf-ul. Unu la mana faza cu constiinta urcata intr-un cyberspatiu este cat se poate de aiurea. Sa fie clar ceva: orice tehnologie, de acum sau din viitor va functiona (va gandi) numai in limitele codurilor si comenzilor scrise de oameni. Si va actiona in limitele senzorilor cu care este echipata. NU EXISTA CONSTIINTA MECANICA! Asadar un robot nu va sti ca cel care ridica bata asupra lui este rau decat daca cineva ii implenteaza o astfel de linie de comanda in codul sau sursa.

Alta chestie care ma nedumereste este faza finala cu virusul, pei oameni buni, alta solutie nu ati gasit? Decat sa distrugeti toate comunicatiile inteligente? Inteleg ca va era frica de nenea Will care putea sa controleze pe internet tot de pe lumea asta dar s-a dovedit ca facea si bine. De ce tin cu el? Pei imaginati-va doar la cate avioane au picat in momentul cand au luat curentul peste tot…. Grozav nu au vrut nano tehnologie superavansata ci au vrut genocid.

Johny Deep cauta cu lumanarea cele mai ciudate roluri posibile dar parca rolul de betiv in filmele de actiune il prinde mai bine. Cat despre Morgan Freeman pot spune ca si in acest film el este tipul care le stie pe toate. Omul asta zici ca joaca acelasi rol peste tot.

Multora le-a placut. Mie as fi vrut sa-mi placa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.