Stire despre senzational

Presa are multe probleme. Recunosc ca nu sunt cel mai corect blogger in ale gramaticii sau semanticii limbii romane, dar niciodata nu m-am considerat un jurnalist sau un om de stiri. Articolele mele sunt despre ceea ce cred eu in legatura cu unele lucruri iar celor care le place sa le citeasca le multumesc, celor care nu e treaba lor este o tara libera. Insa libertatea asta ne omoara pe noi si creeaza din tantar un ditamai armasaru.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu o sa vreau sa atac libertatea presei, doar constat ca in ultimii ani stirile nu se mai transmit in stilul jurnalistic. Eu am invatat la orele de romana ca acest stil are cateva reguli, printre care obiectivitatea si relatarea nealterata a subiectelor. Ei bine, in ziua de azi numai despre asa ceva nu se mai poate vorbi. Cancan-ul din showbiz ne-a umplut chioscurile de ziare iar  politicul zburda pe micile ecrane intr-o veselie crunta. Ca sa nu mai aduc aminte despre toate acele site-uri de “stiri” care pur si simplu vaneaza like-uri si share-uri ca sa poti sa vizualizezi o informatie.

Greu sa mai gasesti titluri de valoare in mass-media romaneasca si tind sa cred ca treaba asta cu bloggeri devine usor usor o baza pentru categoria informatiilor care merita citite. Nu tu titluri despre senzational, oamenii nu sunt haituiti in texte sau imagini, chiar mai mult pentru majoritatea pozelor aflate pe bloguri exista link-uri catre surse si mailuri de acceptare pentru a fi publicate. Am gasit pe internet o intrebare despre ce tipuri de stiri imi plac. Eu zic ca mai intai trebuie sa terminam cu cele care nu ne plac ca mai apoi sa le cautam si gasi pe cele care ne atrag simpatia. Ca sa ma fac inteles mai sus cred ca multi v-ati saturat de astfel de titluri:

cu gura masca senzational socant uluitoare

 

 

 

 

 

 

 

Nu, nu dati click pe ele!!! Nu o sa va duca la stirile alea. Le gasiti si singuri daca va chinuiti putin.

Despre asta vorbesc, SOCANTUL si SENZATIONALUL au fost atat de uzate incat au devenit banale si plictisitoare, chiar enervante prin insistenta lor. Nu spun ca nu trebuie sa existe genul asta de presa, dar spun ca ar trebui sa apara si o concurenta la asa ceva, dar uneori stiti si dumneavoastra, nu e fraier cel care vinde e cel care cumpara.

Am cautat un portal de stiri care sa-mi placa si am dat peste mondonews. Subiecte recente, updatate la timp, tratate nu extremist, titluri decente si multa echidistanta. Genul de stiri care se afla pe acel site merita sa fie citite. Imi place uneori sa ma uit peste editoriale pentru ca acolo vezi cel mai bine cum gandesc oamenii din spatele acelei redactii. Unul dintre titlurile care mi-au placut este acesta:

mondonews

 

 

Dati click pe el pentru stirea completa. Este un articol de saptamana trecuta in legatura cu ziua ungurilor. Eu am avut o prietena de facultate unguroaica si credeti-ma ca cei mai multi dintre cei tineri si destepti nu au nici cea mai mica treaba cu treaba asta, autonomia. Adevarat ca se cred mai occidentali si mai organizati, iar adevarul asta e, dar nu vor sa aibe de-a face cu porcariile extremiste gen Jobbick sau descalecarea simbolica a vreunui candidat politic din Ungaria. Articolul este scris intr-un stil amuzant si cu ironii bine plasate, mic ca dimensiune dar de ajuns pentru a relata si a se face inteleasa ideea principala.

Stiri inteligente va urez!

 

8 Comments

  1. Seth January 30, 2016
  2. boombeach.cheatnow.biz April 12, 2016
  3. Jovita May 20, 2016
  4. brain plus iq June 5, 2016

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.