Rush in F1

Rush este filmul in care o rivalitate in Marele Circ modeleaza caractere si destine. O rivalitate reala, povestita insusi de Niki Lauda, triplu campion mondial in Formula 1.

James Hunt si Niki Lauda sunt doi adversari care se alearga cu viteza absurda si surda pe traseele ametitoare ale competitiei celei mai importante a lumii auto. De la a fi doar statistica pe o tabela cu invingatori la a fi legende in Formula 1. Povestea ii prezinta pe doi barbati a caror ambitie  ii duce pe culmile succesului. James Hunt, un playboy a lumii automobilistice iar Niki Lauda, un austriac geniu in a-si face setarile corecte la masina isi incearca puterile pe pista circuitelor. Desi rivalitatea dintre cei doi este nemaivazuta cu timpul un simt al respectului si adoratiei unul fata de celalalt se cimentuieste asupra relatiei lor.

Filmul este aparut din toamna anului trecut iar ca distributie ii are ca protagonisti pe Chris Hemsworth, Olivia Wilde, Daniel Brühl si Alexandra Maria Lara. Dupa ce l-am vazut va recomand cu cea mai mare placere sa-l cautati si incercati, merita fiecare minut.

Mi l-am adus aminte si din pricina accidentului nefericit al sept-campionul mondial, Michael Schumacher.

Asa cum Niki Lauda a avut tragicul accident in 1976 si s-a recuperat din dorinta de a simti iar gustul victoriei pe asfalt asa sper ca si Schumi se va reface iar anul care vine sa-i arate lu Vettel ca mai exista zei ai carturilor care traiesc printre noi. Il respect enorm pe Schumacher pentru tot ceea ce a insemnat in Marele Circ. Sincer, eu am fost fan Mika Hakkinen iar rivalitatea lui cu Michael m-a facut sa ma trezesc in fiecare dimineata a duminicilor mele ca sa ii vad pe cei doi cum se intrec de nebuni. Mika, un finlandez elegant in depasiri versus Schumacher un tupeist al acelor de par. Magia duminicilor mele a tinut pana s-a retras Hakkinen iar Schumacher a castigat Grand Prix-uri pe banda rulanta. Dar farmecul Marelui Circ s-a terminat cand Michael Schumacher decide sa plece de la Ferrari. Omul care dominase timp de un deceniu Formula 1 a decis sa ne fure bucuria depasirilor la mustata, arogantei in curbe si numaratul secundelor cu pumnii stransi cand intrau la o schimbare de cauciucuri. Pana si Miki de la TVR avea haz cu laudele lui infinite si glumitele sale nevinovate care ma tineau lipit de marele F1.

Acum, plang de mila competitiei pe care a ajuns sa o conduca un motor frantuzesc si o bautura energizanta. Ntz, ntz, asa ceva nu poate sa ramana nepedepsit! Michael Schumacher, te rog, pentru mine dar si toti fanii tai care strangeau din dinti la fiecare viraj luat de tine in vremurile bune, pentru recordurile batute in F1, invata de la Niki Lauda cum e sa revii dintr-o stare aproape finala si sa-ti castigi dreptul la a fi adorat din nou.

Respect si multa sanatate Michael Schumacher.

In imaginea de mai jos fanii i-au proiectat pe spitalul unde se afla internat acest mesaj de incurajare! Bravo lor! Poza este de pe contul oficial al campionulului de twitter.

schumacherfans

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.