D3300 sau Nikon-ul care chiar trebuia sa apara?

Pros: Este Nikon si asta spune multe despre fiabilitatea sa. Are procesor nou, constructie mai mica si usoara, iso mare.
Cons: Pretul cam piperat avand in vedere ca D5200 face mai multe si e la acelas pret.

Nikon D3300 este o jucarie faina pentru cei care vor sa se joace in lumea profesionista a fotografiei. Alaturi de cateva obiective de calitate veti avea o calatorie frumoasa alaturi de el.

Nikon D3300 este un entry-dslr. Si pot zice ca am raspuns la intrebare. Dupa aparitiile celorlalte doua dslr-uri, D3200 si D5200, Nikon a spus sa supraalimenteze unul dintre ele si sa le trimita pe piata.

Vreau sa precizez cateva lucruri simple de la inceput despre dslr-uri. Nu poti cumpara doar aparatul si atat. Cand te gandesti la dslr, te gandesti la un sistem care poate depasi usor zece mii de euro pentru un profesionist. Insa, nu e cazul. Dar daca vreti sa aveti totusi o jucarie cu care sa va incercati spiritul creativ in timpul liber exista aceste variante, numite entry-dslr-uri. Cu toate dslr-urile din raza de preturi 3000 – 1500 lei un amator si fotograf de duminica in parc va scoate aceleasi poze. Cel mai important lucru la un dslr este si va ramane obiectivul, indiferent de cat de puternic este aparatul. Daca nu vreti sa deveniti artisti exista variantele mirroreless, mult mai compacte, cu un design modern si destul de puternice pentru orice situatie.

Cat despre noul D3300 lansat saptamana trecuta de Nikon pe piata din Romania, se poate zice ca este tanar si cu multa viata in el. Sub carcasa se ascunde procesorul Expeed 4 care va ajuta foarte mult in reducerea zgomotului dar si sa imortalizati mai usor un schior la Sochi. Un senzor fresh cu o rezolutie de invidiat, 24.2 si cu o dimensiune 23.5 x 15.6, rezolutie si dimensiune care or sa va ofere imagini foarte detaliate. Ca focalizare, clasicele 11 puncte de la Nikon ce va vor permite sa focalizati inteligent doar acel subiect pe care-l vreti in primplan. Sensibilitatea la lumina si calitatea pozelor intunecate o puteti controla in raza larga a ISO-ului de la 100 pana la 12 800.  O sa puteti poza de vreo 700 de ori, dupa specificatiile bateriei.

Deci, D3300 nu trebuia sa apara, sau cel putin puteau sa-l omita pe D3200. Intradevar, procesorul seriei 300 este mai puternic dar v-am mai spus in aria asta de preturi degeaba este. Eu, ca un amator nu o sa-mi dau seama in veci ca Expeed 3 este mai slab decat Expeed 4. Pentru ca entry-dslr-urile sunt pentru incepatori si amatori care nu or sa-si cumpere ei lentile de 1000 de euro care sa faca cu adevarat diferenta. Ma uimeste multimea de astfel de aparate! Nu mai zic ca peste toate sunt zeci de mirroreless care in mana unui om mai inspirat face poze de milioane de ori mai bune.

Daca aveti bani si nu aveti ce face cu ei dar in acelasi timp vreti sa conduceti un BMW din lumea foto luati-l. Este una dintre cele mai usoare camere profesioniste iar acest procesor nou si puternic o sa va faca viata mai usoara la inceput de drum in arta fotografiei.  Este perfect si pentru a fi folosit ca back-up la banii astia.

Puteti sa vi-l faceti al vostru dand click pe butonul albastru.

Pret – 2999 Lei

Nikon D3300

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.