Phoneblocks

Ideea de phoneblocks (telefoane construite pe bucatele) dateaza de vreo doi ani. Dar sfarsitul anului trecut a adus la suprafata intentiile a doua companii din aria telefoanelor mobile care vor sa produca astfel de device-uri.

Prima companie a fost Motorola cu Proiectul Ara. Partile importante ale unui smartphone sunt modulare si ele vor putea fi schimbate foarte usor. “Placa de baza” pe care vor fi unite toate partile se va numi endoskeleton. Ca sa va faceti idee despre cum ar trebui sa arate priviti cateva poze de pe blogul oficial Moto.

ara-moto ara-moto2

Alt mare producator de telefonie, acesta cu sange asiatic, (motorola habar n-am ce sange mai are, la cati au cumparat-o) ZTE a zis sa faca si el un proiect d’asta cool 🙂 Si l-a numit Eco-Mobius. Principalul sau caracter este acelasi, procesorul, memoriile, placa grafica, ecranul, bateria, etc sunt modulare si pot fi schimbate cu usurinta daca vrei sa upgrade-zi.  A fost prezentat public la CES 2014. Poze si mai multe cuvinte de lauda de pe site-ul lor oficial zte.

zte mobius eco zte mobius

Desi la inceput mi s-a parut o idee oau, ce cool ar fi intradevar sa nu trebuiasca sa arunc telefonul meu la gunoi in fiecare an pentru altul nou. Dar am stat si m-am gandit putin, lumea chiar o sa vrea sa ramana cu acelasi design? Pentru ca un telefon modular inseamna sa pastrezi un dreptunghi de metal si sa inlocuiesti cateva cubulete de pe el. Dar nu o sa poti sa te desparti de design-ul lui si mai mult ca sigur pretul anumitor upgrade-uri vor fi ca si pretul unui telefon nou. Toata lumea vrea lucruri diverse, oamenilor le-a placut si le vor place mereu sa fie diferiti. Greu de crezut ca vor merge toti cu aceeasi caramida la ureche. Azi exista o multitudine de dispozitive, in toate combinatiile posibile si imposibile asa ca mi-e greu sa cred ca nu-si poate gasi cineva “modulele” perfecte. Vom trai si vom vedea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.