Parerea zecilor de giga

700 de mega, 2 giga, 12 giga, 20 de giga, 50 de giga. Da, un razboi al spatiului pe hard-disk purtat de jocurile moderne. Cu cat jocul este mai plin de detalii cu atat spatiul alocat graficii va fi mai mare.

Va mai aduceti aminte acum zece ani cand instalam jocurile doar de pe un cd? Acum trebuiesc cel putin doua Blue-Ray-uri! Pentru vremea aceea grafica era woauw! Dar, fiecare era isi are tehnologia proprie. Acum nici nu ne mai uitam la jocurile 2D si vrem sa simtim totul in genul GTA.

Parca acum zece ani eram uimiti cand cineva avea 100 de giga pe hdd si ne minunam cate partitii isi poate face. Acum, 1TB este mandatoriu pentru cei care vor sa stea linistiti fata de dunga rosie asupra partitiilor sale. Nu s-au schimbat decat denumirile insa proportiile au ramas la fel. Atunci aveam hard de 100 giga dar aveam jocuri care nu depaseau 3 giga. Acum avem 1000 de giga dar avem jocuri de 30 de giga. Intelegeti? E vorba doar de perspectiva.

Intr-un fel este un lucru bun ca grafica evolueaza, dar parca o ia prea repede din loc. Am ajuns sa avem protocoale 3D la vizionarea videoclipurilor si am ajuns sa vedem fiecare grimasa a fetei unui personaj din jocuri. Motoare grafice si convertoare video din ce in ce mai puternice. Totul pentru a simula realitatea intr-un monitor. Asta ma sperie cel mai mult, unii sa nu fim prea atrasi de aceasta fata morgana si sa ramanem agatati de o lume ce o sa para atat de reala incat nu o sa o putem deosebi.

A fost doar un gand si sun curios, in urmatorii 10 ani cat de reala o sa para viata virtuala?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.