The Monuments Men

Un film bunicel. Eroii Monumentelor iti ofera o fata necunoscuta a razboiului indiferent unde se afla el. Desi inspirat din realitate (dupa cartea istorica The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History, by Robert M. Edsel), actiunea lui isi doreste sa iti arate ca in conflictele mondiale se pierd nu numai vieti omenesti dar si adevarate comori nemasurabile ca valoare din lumea artei.

George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, si mult prea populara, in ultima vreme, Cate Blanchett joaca asa cum ne-am astepta, bine si atragator… doar ca nu pana la capat. Adica, te-ai astepta de la oameni care au castigat premii foarte insemnate de-a lungul timpului,  actori care nu-s precum cei din Indinspensabilii, sa ofere ceva WOW! Dar nu ofera. Poate povestea nu este prezentata intr-un fel wow.

Eu am vazut acest film si credeti-ma ca ma asteptam la mult mai multe glume din partea baietilor veseli, mai multa actiune din partea celor care pot arata asa ceva pe ecran si la mai multa carisma din partea lui Cate. Nu zic ca nu le are, tocmai are de toate din astea, dar nu de ajuns. Uneori simti ca te plictisesti ENORM!

Din punct de vedere istoric se spune ca au existat astfel de brigade care sa recupereze anumite opere de arta si ca da, nazistii au facut prapad pe unde au calcat. Dar cica americanii n-au stiut ca noi avem closca cu oole de aur si sa le salveze inaintea hotiei facute de rusi… life… Mai multe informatii istorice despre subiectul prezentat da-ti click pe monumentsmen.com .

Ei, daca vreti sa vedeti un film cu cativa actori foarte cunoscuti si indragiti si sa invatati si putina istorie dar si putina arta asta e! Cam multi de “si”!!! Daca vreti sa zambiti putin dar sa va intristati mai mult, iar este filmul perfect! V-am zis, cam neterminat! Ruleaza la cinema zilele acestea. Uitati si un trailer:

A, si daca sunt asa de darnici americanii cum arata in film, sa ne returneze si noua tezaurul lui Brancus moca!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.