Maestre, tu aduci primavara

Cu un activ de 18 albume, canteretul si actorul Nicu Alifantis ramane unul dintre cei mai romantici si populari artisti din Romania. Melodii precum Piata Romana Nr. 9, Ce bine ca esti sau Ploaie in luna lui Martie sunt doar cateva dintre melodiile arhicunoscute ale canteretului.

Desi muzica sa face parte din stilul predominant folk, pentru mine pot spune ca stilul nu exista, in realitate se aud doar cuvinte melodioase care-si gasesc locul potrivit intr-un puzzle sufletesc al celui care-l asculta. Iesind din tiparul remixurilor, muzicii electronice si a tot ce inseamna doua cuvinte si trei note timp de cateva minute, Alifantis ne canta si incanta cu adevarat. Cantece care povestesc despre iubiri si dezamagiri, versuri care fac orice anotimp sa-si schimbe culoarea…

Ma bucur ca primavara aceasta a pornit in turneu prin tara pentru a le aminti celorlalti ca soarele a iesit si e in sfarsit Liniste-n cer pentru ca un Mozaic foarte Futurist picteaza un Portret al Pasului tau, draga natura revenita la viata.

Artistul a implinit recent 40 de ani de activitate profesionala, unul dintre cei mai longevivi cantareti de pe meleagurile mioritice. Timp destul ca multi dintre noi sa ne fi sarutat, certat, impacat sau doar sa fi visat pe una din creatiile sale. Pentru toti acestia, la adresa alifantismozaic.ro se afla o lista cu datele si locatiile unde catecele noului sau album, Mozaic vor fi cantate live.

Desi sunt din Fetesti as face un efort sa ajung la reprezentatia maestrului la Calarasi. Pana atunci sa ne readucem aminte…

… e destul de mica, camera mea, dar incap toti prietenii mei in ea …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.