Ma angajezi?

Buna, sunt Bogdan. Numele meu de familie nu este important acum, trebuie sa te concentrezi asupra altui lucru. Imagineaza-ti o galerie plina de idei aduse la viata. Imagineaza-ti  cum tu poti alege o lume preferata si sa-i scrii soarta. Imagineaza-ti fiecare firicel de nisip asezat in locul unde iti pofteste inima. Imagineaza-ti ca poti face totul invers. Imagineaza-ti nici o limita.

Bravo, inseamna ca ai intrat in mintea mea. Intrarea in galeria ideilor mele porneste pe un coridor lung si continua cateva etaje. Nu multe, doar pana la limita sanatatii mintale. La fiecare metru parcurs cate un personaj de poveste te agata si iti pofteste curiozitatea in lumea lui. Un metru de univers cu un infinit de lumi. Hai, paseste, nu-ti fie frica! Uite, primul univers expus… E vechi de cand ma stiu, planete in forma de jucarii si un soare format din piese de lego.In planeta cu forma de masina basculanta sunt eu cand eram mic. Bebe fiind salivam de-a busilea la suzeta verisoarei. Cu berea rece in biberon mestecam seminte si jucam poker pe scutece parfumate. Iar in walkman-ul tatei ascultam rand pe rand itzi bitzi mafia!

Gata, lasa lumea aia, hai mai departe. Hopa! Stai sa nu te ia valul! Un univers format din rauri de curcubee prin care zboara meteoriti din caramele multicolore. Acolo nu exista materie neagra, doar materie dulce mirobolanta. Soarele – un mare chupa chups cu arome nebanuite face sa orbiteze in jurul sau sute de planete. Pe care vrei sa ajungem? Pe cea cu gust de tiramisu sau pe cea cu aroma de cafea cu lapte? Preferata mea este Jeleurica. Mergem si vei putea gusta orice tip de jeleu, pomi din jeleu cu aroma de menta, munti cu gust de vanilie, ape gelatinoase dulci ca fructele de padure. Pana si pamantul se poate manca, incearca-l, este din coca cola facut.

O dam in diabet, hai sa fugim din lumea dulcegariilor mele si sa continuam. Auch! Am fost prinsi intr-o plasa si tarati intr-o camera  intunecata… un ochi, doi ochi, trei ochi, patru ochi, cinci ochi… o mare de ochi…  Cineva ridica plasa si se face lumina. Pupilele noastre sunt invadate de un alb cat de cat suportabil si incepem sa deslusim imprejurimile. Stam pe ceva ce seamana a o scena improvizata iar in fata noastra sunt omuleti jumatate cat noi cu un singur ochi. Imbracati ciudat, fiecare cu papioane mari, bermude strâmte, cu frezuri haioase si tricouri largi pe care scrie “Dieta Bogdan s-o plateasca! Cu apa plata sa slabeasca!”. Aoleo suntem in lumea piticilor ce-mi dicteaza constiinta. Tocmai ce fac un miting pentru slabirea mea. Acum vor sa te convinga si pe tine sa ma pui la dieta. Scuze pentru modul brutal in care am fost adusi aici dar daca tot am intrat hai sa vedem cum arata. Aici e planeta pentru constiinta responsabila de sanatatea corpului meu. Pe langa cei care fac mitingul acela sunt mult mai multi raspanditi pe domenii. Acolo e castelul piticilor responsabili pentru sanatatea dintilor mei. Este plin de soldatei imbracati in izmene albe si maieuri inscriptionate, “Caria sa o gasim! Pe Bogdan de dentist sa-l scutim!”. Au sulite in forma de periute de dinti si pistoale cu apa de gura! Daca sarim pe planeta invecinata, o sa gasim piticii constiintei sentimentale. Aia sunt haiosi tare, au ochelari in forma de inimioare si toti sunt in pijamale pufoase si imprimeuri cu oite! Acestia imi spun de cine sa ma indragostesc si cui sa fiu loial ca iubit!

Constiinta mea este aparte, sa o lasam in voia ei. Mai sunt o gramada de universuri pe care pot sa ti le prezint, dar in aceasta galerie exista un gardian ce ne cronometreaza statul nostru aici. Este o fantoma, un alter ego al meu si nu e chiar binevoitor cu cei ce gusta mintea mea. Acesta a fost un tur gratuit prin imaginatia ce o dobandesc. Ma vei intreba la ce e buna atata imaginatie, ce pot face cu ea?

O imaginatie bogata descrie o creativitate iesita din comun. O creativitate utila in aproape toate domeniile din lume. Daca oamenii n-ar fi avut idei stralucite, cine ar mai fi inventat spre exemplu roata, telefonul, calculatorul si multe alte lucruri  fara de care acum nu putem trai?

Oamenii se educa de-a lungul vietii in cate un domeniu, iar in acel domeniu sunt cei mai buni. Sunt ingineri, sudori, cantareti, bucatari, dansatori, mecanici, piloti, gropari, soferi, specialisti IT, medici, maseuri s.a.m.d. Ei bine, imaginatia si ideile creative sunt atuurile mele cele mai de pret. Sunt nascut si educat pentru a crea. Imi explodeaza mintea de idei si nu vreau sa o irosesc in locuri cu nici o legatura pentru ea. Cere-mi sa-ti creez o lume si o sa ti-o ofer in sute de culori si mii de cuvinte. Daca esti o simpla persoana care mi-ai citit scrisoarea si ti-a placut, poti pofti tot internetul sa o parcurga. Daca esti un sef, director sau angajat la o firma despre care crezi ca are nevoie de un om cu multa imaginatie si idei creative cheama-ma la interviu, angajeaza-ma!

Sunt Bogdan si aceasta a vrut sa fie o scrisoare de intentie mai diferita. Satul de sutele de aplicatii pe site-urile de recrutare, am zis sa-mi promovez singur imaginea si calitatile. Te rog, nu ma intreba daca stiu o limba straina la perfectie, daca am experienta intr-un domeniu sau altul, daca ma descurc sa merg cu masina in nu stiu ce oras, ti-am spus ce stiu sa fac, pentru restul, pot fi scolit.

*firma – preferabil sa aiba ca domeniu de activitate unul din urmatoarele: advertising, new media, pr, dtp, publishing.

*orase – preferabil Constanta, Bucuresti, Fetesti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.