Lentila google

Din seria Google este mare si tare, ieri a aparut o stire pe blogul oficial in legatura cu un nou proiect al enigmatului Laborator Google X. Este vorba despre lentila google de contact.

Inainte sa citesc stirea complet, am si zis, gata ochelarii google sunt de moda veche! Insa nu, nu despre inca o jucarie hi-tech prin care sa socializam doar dand din ploape. Acum nu, dar tot ce e posibil pe viitor. Pana ajungem in viitor, jedi masterii de la google x s-au gandit sa aduca o imbunatatire oamenilor suferinzi de diabet.

Dupa cum bine stiti, diabetul are foarte multe complicatii si din aceasta cauza trebuie tinut mereu sub control. Exista aparate medicinale portabile care preleva sange si iti analizeaza pe loc glicemia, insa sunt complicate si trebuiesc intretinute. Si apoi te dor degetele de la atatea verificari pe zi. Problema e ca nu sti cand iti scade sau creste glicemia iar cei de la google s-au gandit la o metoda de verificare si avertizare foarte simpla pentru bolnavi.

Afland dintr-o cercetare a unor oameni de stiinta ca nivelul glicemiei se poate masura si in lacrimile persoanelor s-au gandit sa construiasca o lentila de contact. Aceasta cu ajutorul unui senzor  citeste nivelul glicemiei si foleseste un led sa te avertizeze in timp real in caz de schimbari problematice.

Sunt bucuros sa vad astfel de proiecte pornite pentru a imbunatatii viata oamenilor.

poza de aici

lentila google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.