La ce bun inca unul?

De doua zile televiziunile si presa analizeaza din toate colturile tragicul accident aeronautic. El este tragic din mai multe puncte de vedere dar fiind atat de mediatizat,  mi-am pus semne de intrebare daca sa zic si eu ceva prin graiul scris. Daca mai conteaza ce as mai zice eu. La ce bun inca unul?

Mi-am dat seama ca acolo nu au pierit doar oameni, s-a intamplat ceva mai mult. Simboluri (persoane dragi) ale unor lumi s-au pierdut, credinte (in sistemul de urgenta) s-au destramat si cel mai grav s-a produs haos (in guverne si media).

Accidente se intampla zi de zi, oamenii mor in fiecare ora dar este foarte important sa nu uitam cum, de ce si pentru ce mor acestia. Multi dintre ei accidental si fara sa aibe vreo misiunea de dus la capat. Altii sunt bolnavi sau batrani si le-a sunat ceasul iar unii dintre ei, putini intradevar, o fac in timp ce croiesc o fapta buna. De ce Cel de Sus nu-i opreste pe cei beti care conduc foarte periculos si cu gand sa ucida pe altii si opreste o mana de oameni porniti cu gandul de a salva vieti?

Pentru ca cele doua suflete faceau o fapta buna si pentru asta Dumnezeu i-a vrut aproape, avea nevoie de inca doi ingeri salvatori. Acum mergea finalul cu Apocalipsa este aproape, salvati-vaaaa!  Este vorba doar de senzatia aceea cand pleci la drum si simti cum pe umarul tau sta un inger gata sa te indrume spre mai bine. Asta vor face ei, vor sta pe umerii pilotilor si medicilor pentru a-i ghida pe drumul corect.

Cel mai mult ma enerveaza ipocrizia din Romania. Cum adica nu stiam ca avem servicii publice de tot rasul?! Cum adica nu stiam ca cei din Palatul Parlamentului, Cotroceni si Victoria folosesc serviciile secrete, serviciile speciale de comunicatie doar si doar pentru a crea dosare politice?!

Concluzia?

La nici un bun sa va zic ceva ce stiati deja. Traiti in Romania. (cat mai puteti)

poza featured de aici

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.