Game of Thrones, lupta ideilor geniale!

Cei de la HBO au facut din Game of Thrones cel mai popular serial din lume. Urzeala Tronurilor, titlul romanesc al seriei in cauza, este sustinut de doua lucruri foarte de succes la randul lor. Unul din ele se datoreaza best seller-urilor scrise de George RR Martin. Succes care o sa-l tina cam inca vreo 3 ani de acum inainte, pentru ca in total sunt de aparut 7 carti. Seriile televizate se zvonesc ca or sa tina cam pana in 2019… Multa batranete pe capul nostru o sa fie atunci!

Al doilea lucru important in ascensiunea de neoprit a povestii cu regi si regine este o campanie de promovare foarte potrivita, ca sa-i spun asa. Nu este perfecta, dar se vede clar ca are toate elementele necesare pentru a face lumea sa se uite la show-ul televizat.

O mica recapitulare a celor mai influentabile idei folosite in promovare:
—  Primul sezon l-a avut ca personaj cu priza la fani pe Sean Bean, actorul deja cunoscut din Lord Of The Rings. Actorul l-a interpretat pe Ned Stark, Regele Nordului. (rol care i-a adus si aici, pan la urma, moartea sacrificandu-se pentru binele suprem)

Ned, The North King, a grait spre supusii sai: “Winter is coming!” si facebook-ul nu a mai fost niciodata la fel. Replica virala, ce a ajuns sa fie plimbata prin toate colturile posibile si imposibile ale canalelor de socializare.

poza de aici

— Al doilea sezon a schimbat replica in “War is coming” impreuna cu oferta moca de tatuaje oferite intr-un salon celebru din New York de catre producatorii serie

poza de aici

— Anuntarea sezonului trei arata o implicare mult mai vizuala. Sunt cu siguranta multe postere faine, dar de data aceasta nici o replica ce sa zguduie mintea omului. Implicarea consta in folosirea umbrelor dragonilor lui Dany (Daenerys Targaryen) peste tot. Ei ataca o cladire in flacari in mijlocul Bucurestiului, poposesc pe cladirea principala HBO, umbresc ziarul New York Time si site-ul Imbd.com si de ce nu, ajung sa se implice pana si in sustinerea egalitatii drepturilor homosexualilor.

poza de aici

Canalul HBO de pe youtube va prezinta reprezentatia dragonilor in Piata Universitatii.

Cei de la New York Times au supravietuit atacului asupra ziarului lor. Mai jos am o poza de la AdWeek ce surprind dragonasii survoland literele ziarului New Yorkez. Tot din AdWeek reusesc sa va share-uiesc poza cu cladirea HBO-ului stampilata de umbrele inaripate.

game of thrones paper building

Spuneam mai sus si ceva despre sustinerea drepturilor homosexualilor. Aceasta este implicarea celor de la HBO in campania Drepturilor Omului. Mai multe detalii de la sursa.

The new HBO print campaign references the role of Daenerys Targaryen's dragons in Game of Throne's upcoming 3rd season, and also the struggle of gay and lesbian Americans to secure fundamental, inalienable human rights - (AP Photo)

Intre timp au aparut si cateva interactiuni online cu fanii seriei. Jocul Game Of Thrones RPG , comunitatea Join the Realm unde poti sa-ti faci propriul blazon si sa te alaturi unei “case”, jocul facebook Game of Thrones Ascent si chiar o harta interactiva pe HBO.

Pana la finele sezonului, fanii Game Of Thrones au cu ce sa-si ocupe timpul in pauzele saptamanale. Astept cu nerabdare ideile creative pentru promovarea sezonului urmator, urmator, urmator, urmator, urmator, si urmator!

Informatii am gasit aici.

One Response

  1. imagesource July 28, 2014

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.