Fetesti 2086

Anul 2086, localitatea Fetesti.

Ma intorc de la “Cuptorul” cu paine calda pentru acasa. Scuterul cu perne de aer imi face confortabila calatoria pana in centrul orasului la cei 100 de ani ai mei. De cand s-au inventat centrele de Mentenanta Organica Umana, s-a crescut media de varsta cu inca 50 de ani si pot spune ca ma simt ca la a 2-a varsta, nu la a 3-a. Cotesc umpic dreapta si ajung pe stradutele Parcului Micro . In el se afla un habitat la dimensiuni mici in care putem gasi animale, plante rare si un Cosmos Holografic.  Merg un sfert de ora si primec un apel pe Earphone, sotia mea ma roaga sa iau si niste lapte pentru stranepoti, vrea sa le faca pancakes. Laptele cel mai bun se ia din fermele de la periferia orasului, este umpic mai scump dar se merita. Ca sa evit toata aglomeratia arterelor principale o iau prin tunelul SuVit (subteran de viteza), scuterul meu este din clasa mai puternica si politia rutiera imi va permite sa o iau pe acolo. Drumul nu tine mai mult de 5 minute in mod normal, dar banda care o ocupasem era foarte aglomerata si nu se inaintea de loc. Pe Sticla Inteligenta in care era imbracat interiorul tunelului anuntau ca Politia a prins in trafic o banda de hoti ce tocmai fugeau cu jetoane in valoare de 10 000 de LE-i de la Money Cazinoul Municipal. Moneda noastra, Leul Electric, bate moneda mondiala ED-ul. EuroDo-ul adoptata dupa conventia statelor Europene si Americane pentru rezistenta impotriva monedei chineze, Chi. Hotii nu au facut rau la magazin si nici nu s-au opus arestarii. Predarea in termeni linistiti si recunoasterea faptei ii absolva de vina, dar vor fi dusi la Colosul Gardian, sediul politiei. Vor da niste declaratii, vor primii un ceas de urmarire penala si la a doua abatere risca sa ajunga in minele de sub scoarta Pamantului, pentru extrageri de gaze rare pretioase. Eh, problema lor, totul revine la normal si ajung intr-un minut la laptarie. Anul acesta ne-am rezervat o vacuta, iar aceasta este hranita de noi, ingrijita, mulsa si daca vrem putem sa o facem si tocanita 🙂 Toate astea indirect bineinteles, pe tableta personala avem o aplicatie ce ne permite sa facem toate acestea, sa dam comenzile si robotii din ferma fac toata treaba. Doar ca 30 % din laptele produs trebuie dat ca plata plus ceva LEi anual. Cam scump dar se merita, stii ce mananci. Deja dragostea de acasa e panicata si imi da buzzuri sa o sun, am cam intarziat.

Fuga acasa la familie, 5 minute prin tunelul SuVit, imediat prin Parc si voila scuterul meu pe perne de aer m-a dus in fata blocului unde locuiesc. Parcarea nu este o problema, fiecare avem un minigaraj subteran intr-un loc marcat de cei de la primarie. Blocul are 20 etaje,  iar forma sa este una de ciuperca. Nu mai exista acele blocuri simple din beton. Acum blocul este un mic cartier, are unitatile administrative independente de cele orasene, politist, medic de familie, pompier. Pana si energia electrica este din surse ecologice si regenerabile, pe caciula ciupercii sunt mii de panouri solare ce asigura energia necesara. Apa este furnizata de putul de mare adancime din mijlocul complexului iar caldura este distribuita de o centrala alimentata electric. Intrarea in bloc se face prin scanare genetica si termica, de ce si termica? Ca sa nu vina cineva cu tine “rece”. 🙂 Am intrat si liftul inteligent, au chiar si fotolii lifturile, ma poarta prin complex direct la etajul si grupul de apartamente unde locuiesc. Am ajuns iar cei trei stranepoti imi sar in brate 🙂 cred ca le e foame!

Cei trei stranepoti ni se aseamana, nepoata noastra cea mare a vrut ca cele doua fete sa mosteneasca gena frumusetii de la bunica sa, iar baiatul chipul tanar al bunicului din tinerete. Adica genele noastre.  Mandria noastra, au doar 4 ani si deja au invatat cele 4 limbi de circulatie internationala, Romana, Engleza, Chineza si Africana. Trebuie sa ajunga si parintii lor, ii asteptam cu drag si ne pare rau ca doar pe ei ii mai avem in apropiere. Copii nostri s-au mutat in America, dar i-au lasat mostenire fiului lor, care e tatal celor trei stranepoti ai nostrii, un minihotel de pe malul statiunii Borcea, unde cei mai bogatasi si instariti oameni vin sa-si petreaca vacantele in croaziere pe Dunare, pescuit sportiv si Biorecreere in MicroDelta. Oricum daca ne e dor de ei, putem sa folosim apelul 5H. A cincea generatie de apel holografic, celelalte aveau probleme cu redarea culorilor si se pierdea semnalul usor.

Tocmai ce a trecut 1 Mai si mi-am reamintit evenimente din tineretea mea, petrecuta in Fetestiul anilor 2007. Ce vremuri, tehnologia tocmai ce prindea viteza, viata devenea din ce in ce mai complicata… Erau gratare, beri, praf, muzica precum la balamuc iar pe strada principala doar tei, mult tei..! Tocmai ce mi-a venit o idee, din timp in timp o sa va povestesc ceva petrecut in Fetesti de mai bine de 75 de ani… O sa va pun poze cu orasul, o sa va spun povesti despre evenimente, dar asta in timp. Acum s-a facut tarziu si trebuie sa-mi culc copilasii! Pe curand!

8 Comments

  1. Mircea Sima May 5, 2012
    • Bobi Man May 5, 2012
  2. Viorica Bunescu May 5, 2012
    • Bobi Man May 5, 2012
  3. Dane Ionut-Florin May 6, 2012
  4. Georgiana Dumitru May 7, 2012

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.