Empatie pentru Presedinte

Si pentru ca este o categorie cu numele de news, ar fi normal sa ma leg si de stirile aparute in ziare si media, nu? Asa ca am ales o stire aparuta peste tot, cea a Presedintelui Romaniei. Nu, stati fara grija, nu o sa fac politica sau o sa incep sa injur intr-o parte si alta.

Gestul sau de a se “plange” cat de grea este viata unui presedinte au facut ca toate ziarele sa-l ironizeze doar pentru ca si-a aratat, parerea mea o slabiciune a unui om normal, si-a spus off-ul. Situatia in tara asta nu e roza, poate e din cauza lui, poate nu dar si cei care il contesta si  cei care il apara au dreptate fiecare in parte. Sub invelisurile si cojoacele politice, economice si sociale cu care dansul este blindat se afla un om. Un om care nu trebuie jignit, batjocorit si neinteles pentru ca trebuie sa ia sute de decizii pe zi, unele morale, altele imorale. Mi se pare absolut normal sau absolut genial din partea consilierilor sai de imagine, sa-si deschida sufletul, sa para vulnerabil si sa arate ca e capabil si de emotii.

Ok, stim foarte bine ca n-are cum cineva din lumea asta sa zica, este rau ca sunt presedinte, sa fim seriosi… lasa-ma pe mine sa fiu la putere si sa ma doara constiinta zi de zi! 🙂

Dar nu sunt! Si pana cand o sa am sansa mea de a fi, viata mea atarna de deciziile luate de cei din fruntea tarii si ma bucur sa stiu ca acest om, cel mai important om din stat este ca unul dintre noi toti, un suflet sensibil la ceea ce se intampla in jur.

Am incercat sa fiu apolitic, impartial si echilibrat in tot ce am scris pentru a nu fi criticat ca ridic in slavi, batjocoresc sau tin cu cineva. A fost parerea mea, despre omul sensibil din carapacea de presedinte si nu despre politicianul dur. Chiar de ne va face viata mai buna sau mai proasta in urmatorii ani eu zic, radeti azi ca maine puteti plange!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.