Devil May Cry … or not!

Ascultand versurile lui Puya, “diavolul rade in hohote” am zis sa incerc sa-l mai temperez un pic! Asa ca am ales sa incerc jocul Devil May Cry (DMC).

Actiunea jocului se petrece intr-o lume controlata de un diavol deghizat in om, Mundus. Un chelios alb cu niscavai diavoli impielitati sub ordine. Tu, Dante, te trezesti dintr-o orgie, mahmur si mirosind a pasarica drept in Limbo. Asta e, te da cu capul de pereti un demon mare si urat pana reusesti tu sa-ti recuperezi hainele si dragele tale fete Ebony & Ivory si faci o leaca de prapad in lumea de dincolo.

Un joc foarte captivant, o actiune alerta si cu monstrii nu foarte greu de ucis (unii dintre ei) si o poveste nu prea complicata. Personajul principal este in cautarea identitatii pe care o gaseste cu ajutorul Rebeliunii. Rebeliunea este o organizatie ce lupta impotriva regimului Mundus, formata din Virgil (fratele lui Dante) si Patty (o emo-witch-girl). Dupa ce isi readuce aminte de toate necazurile suferite din pricina diavolului cei trei pornesc in misiunea distrugerii lui. Dante si Virgil au puterea unor nephilimi, ei fiind rezultatul dintre iubirea unui inger cu un demon. Daca ati vazut si v-a placut Constantine, filmul cu Keanu Reevse, sigur o sa savurati jocul! Finalul este putin neasteptat (nu chiar de negandit la el dar…).

La partea de control al personajului, totul merge ok, cam multe combinatii de taste uneori dar cu timpul te obisnuiesti. Scenele de lupta sunt foarte spectaculoase putand sa faci combinatii intre armele care le folosesti, o ditamai sabia, pistoale cu gloante nelimitate, un topor imens folosit la despicarea capetelor si cateva altele destul de utile. Nu mi-a placut sistemul de punctare, folosit pentru a-ti permite sa activezi skill-uri in lupte, marginalizand astfel anumite scene mai spectaculoase.

Grafica este ok, nu foarte pretentioasa asa ca nu iti trebuie super calculator sa rulezi jocul. El a aparut deja de un an asa ca sigur il gasiti la niste preturi foarte accesibile! Mai jos e trailerul care zic ca se aseamana cu ceea ce am jucat in productia celor de la Copcom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.