Despre frumusetea uitata a vietii

“Despre frumusetea uitata a vietii”  au scris mii de autori pana acum. In special multi filosofi. Pentru ca Sarbatorile de Pasti sunt despre cainta, despre a medita la ce am gresit, la pocainta, rechemare sufleteasca si iertare a pacatelor celor de langa noi, am ales cartea scriitorului roman, Andrei Plesu.

Fost ministru al Culturii si Externelor, eseistul si istoricul artei, Andrei Plesu se situeaza intre primii autori autohtoni cu lipici la public. Cartea “Despre frumusetea uitata a vietii” este aparuta in 2011 si pana azi a reusit sa ocupe loc in topul bestsellerurilor din beletristica romaneasca.

Cartea prezinta in opt capitole motive esentiale pentru care sa imbratisam viata ca pe o frumusete rara si nepretuita. Randuri scrise parca atunci cand romanului ii trebuia ca cineva sa-i zica, Nu! Exista viata si dupa recensiune!

„Dac? î?i acorzi un cât de mic r?gaz, dac? arunci, de jur împrejur, o privire odihnit?, curioas? ?i nep?tima??, vei g?si destule argumente s? te bucuri.” Andrei Plesu

V-ati prins, n-am ce poveste sa va insir, despre personaje si actiune. Caracterele suntem noi toti si suntem incercati de convingerile scriitorului sa mai vedem si parti bune ale lumii, zic eu, din ce in ce mai sufocante si stresante. Un eseu realizat grozav de pus in raftul fiecarui carturar. Aici merge zicala mea, zambeste azi ca maine poti plange! Adica sa ne bucuram de frumusetea vietii cat timp inca mai avem. 😉

 

 

 

One Response

  1. Dorina Nutu April 16, 2012

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.