Corpurile de iluminat LED, o investitie necesara pentru reducerea consumului de energie electrica

     Daca in trecut, corpurile de iluminat LED erau considerate prea costisitoare pentru spatiile comerciale, totusi acestea se folosesc tot mai des in depozite sau in alte tipuri de spatii comerciale. Cu timpul s-a demonstrat ca investitiile initiale se amortizeaza in doar cativa ani, pe cand avantajele nu sunt deloc de neglijat.

    De exemplu, in cazul unui spatiu comercial, costurile cu energia electrica sunt reduse cu cel putin 55% prin instalarea unor corpuri de iluminat LED, iar investitia initiala se amortizeaza in aproximativ 2 ani.

    Energia electrica este unul dintre principalele costuri importante pentru spatiile comerciale. De aceea, orice modalitate de reducere a acestor costuri ofera un avantaj unei firme si din punct de vedere competitiv, deoarece sumele de bani cheltuite cu plata facturilor la energia electrica pot fi redirectionate spre alte investitii.

     In general, exista preconceptia conform careia nu iluminatul este cel care consuma mai multa energie electrica, ci diferite alte aparate, masini si utilaje. Insa la un simplu calcul anual, se poate constata cu usurinta cat de multa energie se consuma prin folosirea corpurilor de iluminat clasice. De aceea, corpurile de iluminat LED sunt folosite tot mai mult in birouri si in spatii comerciale, deoarece asigura un flux de lumina puternic si uniform, cu costuri mult mai reduse. Lumina de calitate este esentiala pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a diferitelor activitati, asadar reducerea costurilor la energia electrica nu ar trebui sa se faca prin folosirea diferitelor solutii economice, care insa nu ofera un flux de lumina de calitate.

     In cazul unui proiect bine realizat, se pot instala corpuri de iluminat LED care sa ofere control total asupra fluxului de lumina, prin folosirea unor becuri sau spoturi dimabile, sau prin implementarea unui sistem de cotrolare eficienta a luminii in functie de necesitati – spatii mai mult sau mai putin luminate.

     Pe langa consumul redus de energie, corpurile de iluminat LED au si costuri de mentenanta mult mai reduse. Acestea au o durata de viata mult mai mare, chiar de ani de zile, asa ca nu este nevoie de alte interventii pentru reparatii sau pentru a le inlocui. In general, ele sunt si mult mai rezistente la socuri si vibratii puternice si se comporta foarte bine chiar si in cazul temperaturilor scazute.

     De asemenea, nu este de neglijat nici aspectul estetic al instalarii unor corpuri de iluminat LED. Prin faptul ca acestea au o putere mai mare, sunt mai compacte si au un design modern, care poate juca un rol important in designul interior al unui spatiu. Aceste corpuri de iluminat pot fi combinate astfel incat sa creeze diferite jocuri de lumini sau pentru a crea un ambient deosebit, ceea ce poate fi foarte util pentru anumite spatii cum sunt cladirile de birouri sau showroom-urile.

     Nu in ultimul rand, corpurile de iluminat LED sunt si mult mai prietenoase cu mediul inconjurator, datorita faptului ca nu emit radiatii UV si nu contin materiale sau substante periculoase precum mercurul sau plumbul.

     LightSmart.ro ofera o gama larga de corpuri de iluminat LED pentru spatii comerciale, spatii industriale sau pentru iluminat stradal si perimetral, de diferite tipuri: corpuri liniare, proiectoare si panouri LED. In plus, se asigura si servicii de proiectare si consultanta pentru alegerea celor mai bune solutii de iluminat LED pentru spatii de interior sau de exterior.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.