Cod rosu de vara

O noapte de iarna torida. Ploua cu fulgi transpirati de atata alergatura prin parul vantului neostenit. Un viscol cu haine albe, carpite de o temperatura modesta, zace pe meleagurile Baraganului. Ciulinii s-au predat taranilor gasindu-si casa intr-o soba infometata.

Gandurile-mi fumeaza o iarba de vara la un ceai cu cei lirici, in timp ce degetele mi se aliniaza insomniacilor melancolici. Vad licurici peste povestea mea. Fac hora unirii, danseaza si rad, sunt fericiti ca i-am scos la plimbare in dimineata asta. Am mers sute de kilometrii, peste amintiri si zambete, povesti si amagiri. Asa se intampla cand luceafarul de garda a instelatului cer iti creste doza de miere culeasa de piticaniile rosii din tot universul. Te legani bezmetic cu licuricii pe tastatura si trezesti o natie intreaga de fulgi ce sperie toti ghioceii veniti prea devreme pe meleagurile noastre.

Saracii ghiocei, tremura sub hainuta verde a trupului lor firav. Stiu ce sa fac! Imi trimit licuricii sa-i culeaga pe toti si sa-i aduca la mine. I-as planta la loc in suflete calde, in prieteni care mai simt fierbanteala jocului primavaratic. As vrea sa infloreasca peste toate chipurile din lume, fericire. Sa se deschida asemeni unui trandafir rosu si sa aibe gustul unui vin dulce si fin.

Vad cum toti fulgii de nea urca intr-un tren de navetisti si pleaca spre sarmana mare. Rasaritul se apropie si eu trebuie sa ma transform in supererou. Imi iau mantaua cea neagra si pornesc sa salvez batranul tarm ingrozit de certurile cu baba sarata. O sa sarut cele mai arzatoare buze si o sa reglez termostatul vremii deschizandu-mi usita la inima, sa iasa cele mai fierbinti scantei.

Iar voua va las un cadou, o vedere plina de parfum desenata de mine in plina vara.

Download – code-rosu-de-vara.jpg (329 downloads)
un mic pont: merge de minune ca wallpaper!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.