Chat, Chatter

Uneori am inceput sa folosim mai mult telefonul pe internet decat calculatoarele de acasa. Indiferent ca stai in pat, esti in masina sau in mijlocul orasului activezi conexiunea la internet si gata, esti la cateva secunde de a intra in legatura cu toti cunoscutii. Iti share-uiesti viata personala, iti cauti videoclipurile preferate si cel mai des te chat-uiesti! Na, tre’ sa chemi trupele la distractie si cum e mai usor decat a le trimite niste emoticoane cu coifuri in cap.

Insa ce ne facem cand  pentru sistemele de operare mobile au aparut ceva aplicatii pentru chat? Trebuie sa alegem una sau mai multe in functie de ce foloseste natiunea.

Momentan sunt sase mari si late aplicatii de chat foarte populare: WhatsApp, Viber, Facebook Messenger, Google Hangouts, Yahoo Messenger si Skype.

WhatsApp – este un client de chat compatibil cu sistemele de operare IOS, Android, BlackBerry, Windows Phone si Symbian. Adica mai toate telefoanele pot sa si-l instaleze. Ca aplicatie ruleaza destul de rapid si este simplut in folosire. Poti purta o conversatie normala de tip text cu un alt user, poti trimite poze si videoclipuri. Ca apeluri acestea vor fi date tot de operatorul tau doar ca prin intermediul aplicatiei. Treaba ichi care il dezavantajeaza este ca dupa o perioada de trial trebuie sa platiti o extensie de 1 $ pe an.

Daca ati intrat de pe telefon il puteti incerca de aici: whatsapp

Viber – aceasta aplicatie este complet gratuita si se poate folosi pentru apeluri si sms-uri cu ajutorul conexiunii la internet. Poti trimite poze si videoclipuri, poti chat-ui free cat te tin degetele. Ca interfata se aseamana cu whatsapp, curata si intuitiva in folosire. Viber ca si Whatsapp se instaleaza folosind numarul tau de telefon si face usor gasirea celorlalti utilizatori din agenda de contacte. Este disponibil pentru toate sistemele de operare, fie ca vorbim de cele pentru pc-uri sau pentru mobile.

Il puteti incerca de aici: viber

Facebook Messenger – este de fapt cel care incearca din rasputeri sa devina cel mai folosit. Dar nu este. Si asta doar din cauza ca aplicatia de facebook pentru sistemele de operare mobile si chiar si site-ul cu acelasi nume are nativ incorporat o optiune de chat. Asa ca o aplicatie de sine statatoare nu prea mai incanta pe nimeni. Este gratuit atata timp cat ai o conexiune la internet si poti face aceleasi lucruri care le puteai face si cu celelalte. Text, imagini, emoticoane, localizare si altele. Acesta pare ca este disponibil in special pentru IOS si Android dar majoritatea dezvoltatorilor de telefonie mobile au creat si o aplicatie compatibila pentru device-urile lor. Mie unul mi se pare cel mai rapid chat, foarte bine optimizat.

Il puteti incerca de aici: facebook messenger

Google Hangouts – se crede ratusca cea urata a acestei categorii. Ratusca ce se vrea si ea transformarea in lebada alba. Ete ca nu le poti avea pe toate. Google + o fi popular peste ocean dar aici in Europa, Facebook-ul face legea. Ca orice concurent serios in social media, Google ofera Hangouts o aplicatie de chat care iti permite sa faci exact aceleasi lucruri cu cercurile tale din G+ care le poti face cu prietenii din Facebook. Sa iti trimiti poze, locatie, clipuri si singura diferenta este ca poti face si apeluri video, in conferinta chiar! Disponibil pentru android, ios si sistemele de operare de pe desktop-uri.

Il puteti incerca de aici: google hangouts

 

Yahoo Messenger – Ce vremuri, cand pierdeai zile si nopti stand pe text sau video chat in aplicatia de windows a yahoo-ului. Foarte tari vremurile acelea. El si cu mIRC-ul sunt parintii chat-ului de astazi. Yahoo Messenger cea mai veche aplicatie de messenger folosita atat pe calculatoare cat si pe majoritatea telefoanelor existente. Toti o cunoasteti, videochat, text, imagini, sunat si all inclusiv. Mare ei problema este lipsa optimizarii folosirii conexinunilor de date. E ca o masina puternica dar veche, are cai putere, stie sa faca multe dar consuma resurse din greu.

Pentru cei care inca ii mai sunt loiali: yahoo messenger

Skype – ultimul mohican! Skype a fost printre primele aplicatii care oferea o conversatie video decenta cand netul era prin liniile te telefonie fixa. Da, old dial-up thing. Chat, imagine, clipuri si videoconferinta iar ca lucru divers aplicatia se poate folosi pentru a suna si offline in tarile straine cu preturi foarte bune! Merita sa-l aveti ca back-up. Compatibil cu majoritatea OS-urilor.

Pentru cei interesati: skype

 

Personal recomand Vibe si Skype. Primul pentru folosirea rapida pe internet iar al doilea pentru apelurile video foarte optimizate pentru orice tip de conexiune. Apoi vine si Facebook Messenger care ofera o alternativa mai usor de digerat de chat pe mobil decat cea inclusa in aplicatia pentru site.

Chat-uiri lungi si minunate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.