Ca la cinema…

Saptamana asta am avut parte de cateva plimbari la cinema. Adevarul e ca anul trecut cam in fiecare luna mergeam la doua filme, de la inceputul anului pana acum n-am fost deloc. Dar si cand am scapat la borcanul cu dulceata…

Sa le luam pe rand.

In prima zi am vazut Robocop. Un remake frumos al vestitei serii din anii ’90. Insa, costumul ala negru si prezenta actorului Gary Oldman mi-a dat impresia ca ma uit la Batman. Apoi nu inteleg de ce nimeni nu s-a gandit sa foloseasca asupra robotilor din film EMP-uri. Adica, bombe cu impulsuri electromagnetice! Jucarii de alea care emit niste impulsuri catre device-urile controlate electronic si le opreste. Serios, ele exista pe unele masini din strainatate de politie. Cei care nu vor sa opreasca, le sunt bruiate masinile si pot fi opriti de-a binelea! Actiunea frumoasa, nitica intriga, roluri jucate bine dar  pare ca ii lipseste ceva. Poate daca nu incerca sa para atat de mult cu celalalt justitiar imbracat in negru… Si ma asteptam la niste gadgeturi mai cool pe el! Un plus interpretarea lui Samuel L. Jackson!

A doua zi, m-a izbit ziua indragostitilor. Si am zis, de ce sa nu incerc un film romantic! O premiera chiar! Winter’s tale este o poveste emotionanta despre cum nu putem fugi de destinul care ne este scris. Colin Farrel face pe baiatul bun atata timp cat Russell Crowe face pe demonul. O cursa de-a soarecele si pisica purtata pe timpul unui veac. 70% este o poveste de dragoste dintre Colin si o creata care moare intr-un moment nefericit, sa-i zicem asa. 20% este o cugetare asupra rolului omului pe planeta sa si planul Domnului pentru fiecare dintre noi. 5% e smardoiala pe gheata dintre cei doi. Si o sa aveti o surpriza in rolul lui Lucifer! Pe mine m-a emotionat pe alocuri iar ce m-a impresionat a fost multitudinea de cupluri aflati in sala, cupluri de toate varstele se sarutau la momentele de tandrete din film. (cand zic tandrete nu ma refer la cea de genul Nymphomaniac)

Ultimul film este o capodopera a esecurilor cinematografice. O minunatie de film de actiune stricat de replici proaste, efecte total anapoda si o distributie cum nu se putea mai neinspirata. The Legend Of Hercules este un mixt intre 300, Gladiatorul, Immortals si Spartacus. Ce spuneti? WOW nu? O sa aveti o experienta dura in a va spulbera dorinta de a vedea ceva fain. Fiti atenti: astia se bat cu bate, sabii, ba ca primesc si sageti in piept si ghiciti ce, nici unul nu are vreo urma de sange, de vanataie, nici macar aia care mor! Sunt cateva efecte de slow motion dar please… sunt alese cele mai proaste momente! Oricand va recomand oricare din celelalte filme care le-am enumerat pentru a le vedea in reluare, credeti-ma o sa iesiti mult mai castigati! Macar daca il punea pe Liam McIntyre, eroul din Spartacus, ca Hercules.

Mmmm am papat la popcorn si nachosssss 🙂 fain Sf. Valentin!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.