Airsoft by Airsoft6

 

De cativa ani tot auzim de Airsoft. Ce este el si de ce are atatia fani?

Airsoftul este un joc de impuscaturi in care armele sunt replici neletale ale unor pistoale, mitraliere si tot felul de accesorii militare. El se desfasoara ori in incinta unor cladiri special amenajate ori in camp deschis. Gloantele sunt bile de plastic si pot fi propulsate electric fie prin gaz.

Conform site-ului airsoft6 jocul a luat nastere in Japonia anilor ’70 datorita legislatiei nipone care interzice comercializarea armelor letale. La noi in tara din 2010 s-a legalizat si recunoscut ca sport. Un sport in care se pretuieste si cultiva spritiul de echipa si fair-play-ul.

De ce discut eu despre el acum?

Pentru ca-mi aduce aminte de vremea cand imi cumparam de la balci pusti si pistoale cu bile. Ne credeam gasti de New-York si Chicago alergandu-ne prin cartiere sub o ploaie de bile. De fapt, intotdeauna am incercat sa ne luam la tinta cu cateceva facut artizanal: prastii ce foloseau “invizibile”, tevi lipite cu scoci si pline de gorneti, pistoale pline de apa si de ce nu, bulgarii tari facuti iarna in gazemate.

Nu stiu cati dintre voi mai tineti minte in ce fel ne ascundeam prin boscheti si ce adevarate lupte de gherila dadeam prin imprejurimile caselor noastre. Pana am crescut si au aparut jocurile gen shooter pe calculator. Pierdeam nopti intregi sa ne omoram virtual unii pe ceilalti. In anii studentiei faceam adevarate intruniri in weekend si ne masacram in stil mare.

Cu ce alternative vine airsoft-ul?

Vine cu un joc de impuscaturi in timp si spatiu real. Un joc in care nu poti sa reinvii sau sa versi sange pe ecran. Esti tu, alergand alaturi de coechipierii tai spre inamici cu pistoale airsoft cumparate, nu cu bani virtuali, ci cu bani munciti in viata de zi cu zi! Deja am dedus doua beneficii importante, sanatatea prin miscare si socializarea fata in fata cu prietenii.

Barbatilor le place razboiul nu-i asa? Airsoft-ul iti ofera o simulare a teatrelor de operatiuni unde te poti crede, Rambo, Chuck Norris, Greu de Ucis, Navy Seals si de ce nu, un taliban!

Exista o muuuultimeee de armee! O groaza de alegeri, bani sa ai! De la celebrele pistoale Berreta si Glock pana la mitralierele preferate soldatilor, AK47 si M4. Si credeti-ma, nu exista compromis in executarea acestor replici.

cyma_ak47_cm028_2_dragon_m4a1_tan_4_dsc_0012a_1kjw_beretta_m92f_abs_5_

 

 

Sunt si sute de accesorii, de la echipamentele tactice pana la grenade! Da frate, si grenade!

Jocul, clar este unul dintre cele mai interesante si atractive existente pe piata. Insa, trebuie sa stiti ca detinerea acestor replici aduce si o responsabilitate enorma. Chiar daca par neletale, folosite necorespunzator pot dauna persoanelor asupra carora le folositi. Spre exemplu, o pusca poate provoca rani grave daca se foloseste de aproape si de ce nu, Doamne fereste, poate distruge vederea cuiva. Trebuiesc intretinute si depozitate conform legislatiei care se refera la arme si munitii.

In Constanta stiu ca exista 2 locuri unde se pot organiza astfel de jocuri dar, na, important e sa ai cu ce sa te impusti iar de magazine nu ducem lipsa! Unul dintre cele mai profi shop-uri din acest domeniu este airsoft6. Puteti comanda online “jucariile” sau puteti sa va duceti direct in magazinul din Constanta, str. Olteniei unde sa le incercati si sa fiti indrumati in alegerea perfecta de specialisti.

Eu mi-am propus de la anul, sa-mi achizitionez prima mea arma si sa incep razboiul! La luuupta!

Va las mai jos un filmulet in care se prezinta un shotgun! Cool!

One Response

  1. Cazare August 25, 2016

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.