Adevarul

La celebra masa de “Pasti” din colt-est Ialomita, Fetesti se beau trei beri si un pepsi…

Ca RooseveltWinston Churchill si Stalin stam si cugetam la pacea mondiala. Hitler, omni prezent nu se baga in cugetari si isi face simtita prezenta doar cand comanda berea pentru toti. Parca vrand sa ne otraveasca pe toti, berile sunt calde simtindu-se duhoarea prafului de pe lazile de bere din depozit. Boteca in mijlocul careia stam este plina de oameni, fiecare dintre ei ni se par niste prosti, fara rost in aceasta lume, dar altii atat de frumosi si parca am vrea sa ii salvam de ce va sa vina.

Un razboi al Luminii sta sa inceapa.

Planurile de razboi si pace le creionam cu fiecare gura amara de bere. Doar eu, Churchill, ma indulcesc cu un suc plin de zahar facandu-mi burta deja istorica sa creasca mai ceva ca pretul petrolului. Roosevelt deja are imperiul sau in halate albe, cu cetatenii bolnavi dupa el si economia sa in crestere. Stalin este bucuros si arogant pentru teritoriile sale comuniste in expansiune cucerind teritoriu dupa teritoriu cu armata glumelor si ironiilor idolatrizate de tovarasii sai. Hitler, fost mare bogatas al Europei, isi linge ranile dupa razboiul tocmai pierdut in capitala Romaniei.

Proaspat adus in functia de prim ministru in monarhia balbaita a Marii Britanii, incerc sa profit de pe urma acestei intrevederi. Caut sa profit de prosperitatea Rooseveltiana si influenta Stalinista pentru a creste vizitele monarhiei mele colorate si tinere. Pentru o crestere a populatiei imigrante din alte parti si pastrarea interesului acestora. S-a hotarat anexarea a doua noi teritorii, “Butic de Fetesti” si “PRup despre Relatii Publice”. Pana cand cele doua vor creste ele raman anexate patriei mama PRup.ro.

Suntem cuprinsi de o liniste apasatoare, doar rasatele noastre strabat fumul de tigare cuceritor ca ceata in orasele de pe malul Dunarii. Rasete nestingherite de vestea orei care va sa vina, ora 0. Cineva primise un mesaj “mai e putin si se da Lumina”. Revolutia Invierii Domnului incepuse. Orasul era mai plin de oameni decat la revolutie. Sincer, a fost ca in Ora Pamantului, mii de lumanari se strecurau pe toate strazile si stradutele ce duceau de la biserica spre cimitir si casele oamenilor.

Si iesind din aria mistica si fantezista a descrierilor mele, anunt ca “Adevarul” este constiinta mea care recunoaste ca bune sfaturile date de Auras (cel mai mare blogger din Fetesti cand se si afla in el) si indrumarile bunului meu prieten Adrian. Am lansat doua noi categorii.

Butic de Fetesti – se va afla partea mea de blog despre orasul natal. Desi ati crede ca nu se poate intampla nimic interesant, undeva intr-un coltisor intunecat tot exista o scanteie de viata in acest municipiu.

Gata, s-a terminat si Pastele, acum ne ramane sa folosim Lumina si Speranta primita de Invierea Domnului in viata noastra de zi cu zi.

Radeti azi ca mine puteti plange!

poza de thumbnail de aici

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.