300 de mii de pete de sange

Mamaaa da’ le-a sarit mustarul bine de tot personajelor din 300 Rise of an empire . Acu serios, mai sangeros de atat nu puteau sa-l faca. Va spun de pe acum ca noul 300 nu este deloc asa cum vi l-ati imaginat. Daca in celalalt aveam un complot, o intriga, o actiune eroica, efecte speciale plasate bine si mai ales pe Gerard Butler, aici avem doar actiune. Problema e ca actiunea asta nu e macar pe uscat, e pe mare.

Sullivan Stapleton joaca rolul lui Themistokles, un erou grec care a facut greseala vietii sale sa omoare pe cine nu trebuie intr-o confruntare cu persanii. Pe Sullivan il stiu din seria Strike Back si ii statea de minune in acel rol, insa in acesta, parca trebuia sa-l lase mai barbos sa para mai serios. La fel ca si Leonidas si el va tine discursuri de imbarbatare dar parca acele cuvinte spuse unor poeti, pescari sau sculptori nu au aceeasi greutate ca vorbele de incurajare pentru cei 300 de spartani nemilosi.

Filmul nici nu trebuia sa se numeasca 300 ci 20, de ce? Cam atatea barcute avea eroul nostru in batalia care o va purta impotriva lui Artemisia, o gagica suparata pe greci pentru ororile care i s-au intamplat in tinerete. Si care, bineinteles comanda armada persana de cateve sute bune de distrugatoare. Apropo de batalii pe apa si trupe disproportionate, finalul este cel mai epic posibil.

Un film cam brutal in comparatie cu multe altele de genul sau, chiar si fata de predecesorul sau. Insa, daca vreti sa vedeti efecte tari merita, filmul arata bine pe marele ecran si ruleaza deja in cinematografe.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.